Danish Lamps #8 - Fog & Morup - Trombone by Jo Hammerborg

Jo Hammerborg was head designer at Fog and Morup from 1957 - 1980. He created more than 60 lamps for the company. Among them Trombone from 1966.Model: Trombone 1+2
Designer: Jo Hammerborg
Year of design: 1966
Producer: Fog and Mørup (Fog and Morup)

Advertisement from 1968

Read more about Jo Hammerborg HERE

Danish lamps are a whole new area for me - knowing a lot more about Danish pottery. I learn as I go. Hope you do too. If you click the tag "danish lamps" below, you´ll find more blog posts on the subject.

3 comments:

 1. De er superflotte!! Tenk så utrolig moderne de var i 1966! Det får en nesten til å tenke at det er merkelig vi ikke har kommet ennå lengre i dag? Jeg tenker ofte at møbel- og industridesign i dag sliter litt med å løsrive seg fra de store suksessene på 50, 60 og 70- tallet. Tenk å produsere noe i dag som er like kontroversielt som denne nok var i 1966? Jeg syns det produseres utrolig mye flott, men det er sjelden man ser noe som er virkelig oppsiktsvekkende.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Du har nok ret i, at den succes som Skandinavian oplevede i 50erne - 60erne er svær at løsrive sig fra. Til gengæld foregår der så en masse kontroversielt på den front, som beskæftiger sig med genbrug og bæredygtigt design.

   Delete
  2. Det har du rett i, Birgitte, det er en god utvikling:-)

   Delete

I´m so glad you left a comment!